vereniging directe verkoop nederland

Samenwerking Consumentenbond en VDV

De Consumentenbond (augustus 2017):

"De Consumentenbond richt zich als belangenbehartiger op de verbetering van uw rechten als consument en heeft met een aantal branches afspraken gemaakt over de “Algemene Voorwaarden” bij een aankoop. Of beter gezegd: de Consumentenbond heeft de spelregels gecontroleerd en goedgekeurd waar -in uw belang- bepaalde bedrijven zich aan dienen te houden bij een aankoop.

Ook de brancheorganisatie VDV (Vereniging Directe Verkoop) heeft de door de Consumentenbond goedgekeurde spelregels vastgelegd in haar “Algemene Voorwaarden”. Zo heeft u (minimaal) 14 dagen bedenktijd om de aankopen zonder opgave van redenen te retourneren (de zogenaamde “herroepingstermijn”). Alleen de verkopers (zelfstandige Business Partners) van de bedrijven die lid zijn van de brancheorganisatie VDV, gebruiken deze “Algemene Voorwaarden” bij uw aankoop via directe verkoop. Bovendien heeft u nóg een voordeel als koper bij een VDV lid: De “Algemene Voorwaarden” van de VDV, zijn ondergebracht bij de officiële Nederlandse instantie voor geschillen: De Geschillencommissie voor Consumentenzaken te Den Haag. Dit betekent dat u bij een eventueel geschil, recht heeft op een goedkope en onafhankelijke procedure met een voor het bedrijf bindende uitspraak, zonder dat u naar de rechter hoeft te gaan. De VDV staat dan ook nog eens garant voor de uitvoering: een extra garantie dus, die slechts door de VDV en haar leden wordt gegeven.

Kortom, de met de Consumentenbond gemaakte afspraken tonen aan dat de VDV eerlijke handel propageert en oog heeft voor uw belang als consument."

Terug naar boven

Nieuws

Ondernemers aan het woord (februari 2021)

Enkele Business partners vertellen individueel over hun ondernemerschap in directe verkoop. Klik op een van links en bekijk de betreffende video.

lees verder

COVID-19 en de veerkracht van directe verkoop (maart/ april 2020)

De branche voor directe verkoop staat bekend als een echte ’mensenbranche’.

lees verder

In gesprek met ondernemers (december 2019)

Directe verkoop heeft de toekomst. Daarom hebben we samen met diverse ondernemers binnen de directe verkoop vijf tafelgesprekken opgenomen.

lees verder

Directe verkoop in 6 video 's (augustus 2018)

Directe verkoop: 6 pijlers augustus 2018

lees verder

Samenwerking Consumentenbond en VDV

De Consumentenbond werkt al jaren samen met de Vereniging Directe Verkoop Nederland, om de belangen van de eindgebruiker zo goed als mogelijk te dienen. Lees hier hoe de Consumentenbond denkt over onze branche en onze vereniging.

lees verder

Groei directe verkoop-branche zet door

De Nederlandse directe verkoop-branche noteerde afgelopen jaar voor het derde jaar op rij een forse groei, zowel in omzet als het aantal business partners. Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging Directe Verkoop Nederland. Waar in 2015 de geschatte retailomzet in Nederland voor de gehele sector bijna 126,8 miljoen euro bedroeg, was deze in 2016 gestegen naar 147,3 miljoen euro, een groei van ruim 16 procent.

lees verder

“Wat kan de Nederlandse retail leren van de directe verkoop ?”.

Peter Sprengers, CEO van marketingbureau Techonomy en Peter Boots, voorzitter van de VDV, vertellen welke kansen nieuwe technologieën bieden en welke lessen de worstelende ‘retail’ kan opsteken van de directe verkoopsector.

lees verder

Wat mag u als business partner verwachten van de directe verkoop branche ?

Lees wat u als business partner mag verwachten van de directe verkoop branche.

lees verder

Wat mag u als consument verwachten van de directe verkoop branche ?

Lees wat u als consument mag verwachten van de directe verkoopbranche.

lees verder

Steeds minder 'party's'

Nog maar 20% van de omzet in directe verkoop in Nederland wordt verkocht op party's. product uitleg vindt vaker plaats via gesprekken of andersoortige bijeenkomsten.

lees verder Steeds minder  'party's'

Leden VDV herkenbaar

Alle directe verkoop bedrijven die lid zijn van de VDV zijn herkenbaar aan het VDV-logo. Ieder jaar opnieuw onderschrijven deze bedrijven de internationale gedragsregels en de voorwaarden van de VDV

lees verder

contact

vereniging directe verkoop nederland
postbus 2450
5202 cl 's-hertogenbosch
tel: 088 05 51 400 / +31 88 05 51 400
email: vdv@directeverkoop.nl