vereniging directe verkoop nederland

Directe verkoop: feiten en fabels

Feit: geen maximum aan inkomsten
Het is een feit dat er geen maximum zit aan de inkomsten in de directe verkoopbranche. Dat is precies wat het zo aantrekkelijk maakt voor business partners: hoe meer omzet er door je team wordt gerealiseerd, hoe hoger je maandelijkse (bonus)inkomsten en hoe sneller je in aanmerking kunt komen voor extra 'incentives', zoals leuke reizen. Hier moet natuurlijk wel serieus voor worden gewerkt. Niet alleen door jezelf, maar ook door je teamleden.

Fabel: in directe verkoop word je slapend rijk
Systemen om snel rijk te worden, bestaan niet in directe verkoop. De inkomsten kunnen aanzienlijk zijn, maar daar moet wel hard voor worden gewerkt. Het is echter wel zo dat sommige business partners het na een aantal jaar hard werken 'rustiger aan kunnen doen'. Dat is een gevolg van het karakter van multi-level marketing: de omzet van het team is het resultaat van de inzet van de teamleden. Hoe harder de teamleden werken, hoe minder het eindresultaat afhankelijk is van de persoon die het team is begonnen. Het is echter wel zo dat deze persoon actief in de verkoop en in het managen van het team moet blijven.

Feit: niet iedereen heeft een topinkomen in directe verkoop
Je inkomen in de directe verkoop is afhankelijk van de inspanningen die je levert en de tijd die je investeert. Niet iedereen heeft de ambitie om de hoeveelheid werk te verzetten die nodig is voor een topinkomen. Het merendeel van de actieve business partners bouwt een leuke bijverdienste op en ongeveer 15% realiseert een inkomen dat varieert tussen een gemiddeld parttime salaris en een echt hoofdinkomen waar hele gezinnen goed van kunnen leven. Feit is dat in Nederland tientallen business partners een fantastische levensstijl hebben kunnen ontwikkelen, dankzij hun succes in directe verkoop.

Fabel: directe verkoop is een piramidesysteem
Piramidesystemen zijn in Europa al vele jaren verboden. Zodra autoriteiten een piramidesysteem ontdekken, worden de organisaties erachter ontbonden. De meeste directe verkoopondernemingen bestaan al decennialang en sommigen zijn zelfs beursgenoteerd. Het moment van starten als business partner heeft geen enkele invloed op de inkomensmogelijkheid: mensen die vandaag beginnen, kunnen net zo veel verdienen als de mensen die 25 jaar geleden zijn begonnen, en zelfs meer.

 

 

Terug naar boven

Nieuws

IPSOS Direct Sellers Survey 2023 (juli/augustus 2023)

Onderdeel 'Tevredenheid Business partners'

lees verder

Video - Facts & Figures (augustus 2022)

Ondernemen, iets voor jou ? De feiten vertellen meer .... Bekijk de Facts & Figures video

lees verder

Video - Wat is directe verkoop ? (maart 2022)

Directe verkoop in Nederland, Direct selling in Engelstalige landen, Vente directe in Franstalige landen. Het bestaat wereldwijd al decennia lang. Maar wat betekent directe verkoop ? Bekijk deze video

lees verder

Significante groei ‘Directe verkoop branche Nederland’ in 2020 (juli 2021)

2020 was een bijzonder jaar, waarbij sommige branches zwaar getroffen zijn. Hoe verging het de directe verkoop branche in een periode waarin persoonlijk contact zwaar werd beperkt? En wat zijn de verwachtingen naar de toekomst ?

lees verder

Ondernemers aan het woord (februari 2021)

Enkele Business partners vertellen individueel over hun ondernemerschap in directe verkoop. Klik op een van links en bekijk de betreffende video.

lees verder

COVID-19 en de veerkracht van directe verkoop (maart/ april 2020)

De branche voor directe verkoop staat bekend als een echte ’mensenbranche’.

lees verder

In gesprek met ondernemers (december 2019)

Directe verkoop heeft de toekomst. Daarom hebben we samen met diverse ondernemers binnen de directe verkoop vijf tafelgesprekken opgenomen.

lees verder

Directe verkoop in 6 video 's (augustus 2018)

Directe verkoop: 6 pijlers augustus 2018

lees verder

Samenwerking Consumentenbond en VDV

De Consumentenbond werkt al jaren samen met de Vereniging Directe Verkoop Nederland, om de belangen van de eindgebruiker zo goed als mogelijk te dienen. Lees hier hoe de Consumentenbond denkt over onze branche en onze vereniging.

lees verder

Groei directe verkoop-branche zet door

De Nederlandse directe verkoop-branche noteerde afgelopen jaar voor het derde jaar op rij een forse groei, zowel in omzet als het aantal business partners. Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging Directe Verkoop Nederland. Waar in 2015 de geschatte retailomzet in Nederland voor de gehele sector bijna 126,8 miljoen euro bedroeg, was deze in 2016 gestegen naar 147,3 miljoen euro, een groei van ruim 16 procent.

lees verder

“Wat kan de Nederlandse retail leren van de directe verkoop ?”.

Peter Sprengers, CEO van marketingbureau Techonomy en Peter Boots, voorzitter van de VDV, vertellen welke kansen nieuwe technologieën bieden en welke lessen de worstelende ‘retail’ kan opsteken van de directe verkoopsector.

lees verder

Wat mag u als business partner verwachten van de directe verkoop branche ?

Lees wat u als business partner mag verwachten van de directe verkoop branche.

lees verder

Wat mag u als consument verwachten van de directe verkoop branche ?

Lees wat u als consument mag verwachten van de directe verkoopbranche.

lees verder

VDV wint Europese Seldia Award 2016

Brussel, 5 oktober 2016, "Best Direct Selling Association 2016" voor VDV

lees verder

Steeds minder 'party's'

Nog maar 20% van de omzet in directe verkoop in Nederland wordt verkocht op party's. product uitleg vindt vaker plaats via gesprekken of andersoortige bijeenkomsten.

lees verder Steeds minder  'party's'

Leden VDV herkenbaar

Alle directe verkoop bedrijven die lid zijn van de VDV zijn herkenbaar aan het VDV-logo. Ieder jaar opnieuw onderschrijven deze bedrijven de internationale gedragsregels en de voorwaarden van de VDV

lees verder

contact

vereniging directe verkoop nederland
postbus 2450
5202 cl 's-hertogenbosch
tel: 088 05 51 400 / +31 88 05 51 400
email: vdv@directeverkoop.nl