vereniging directe verkoop nederland

Kopen via directe verkoop.

Wanneer je producten of diensten aanschaft via directe verkoop, dan kan je dat als consument veel voordelen opleveren:

Persoonlijk advies – Mensen die actief zijn in directe verkoop, zijn dat meestal geworden omdat ze zelf enthousiast waren over de producten of diensten die ze aanbieden. Ze weten dus waarover ze praten en ze kunnen je van advies voorzien dat niet uit een verkoopfolder komt, maar uit hun eigen ervaring.

Ruime garantie – De organisaties die bij de VDV zijn aangesloten, bieden 'niet goed geld terug' garanties die vaak zelfs verder gaan dan wat wettelijk vereist is. Volgens de Nederlandse wet heb je minimaal veertien dagen de tijd om je te bedenken. Bij directe verkooporganisaties is deze regeling veelal ruimer, tot soms wel 30 dagen. Je loopt dus beduidend minder risico.
Vertrouwde omgeving – Geen onpersoonlijke internetpagina of een drukke winkel, maar kopen in een bekende en vertrouwde omgeving. Bijvoorbeeld bij je thuis, of bij een kennis of familielid of op een andere locatie, anders dan een winkel. De verkoper is vaak iemand die je persoonlijk kent. Daarom noemen we directe verkoop ook wel 'social selling': het is persoonlijk, gezellig én ongedwongen.

Wat doet de VDV voor consumenten?

Als consument wil je zekerheid. Zekerheid dat de producten die je koopt van een hoogwaardige kwaliteit zijn en dat er een goede garantieregeling is wanneer er onverhoopt iets misloopt of kapot gaat. Of je het nou in de winkel koopt, online of via directe verkoop.

De VDV is een branchevereniging die al decennialang bestaat en waar een grote meerderheid van de directe verkooporganisaties bij is aangesloten. Al onze leden verplichten zich ieder jaar opnieuw om zich te houden aan strenge gedragsregels. Dus als een bedrijf lid is van de VDV, dan kun je er vanuit gaan dat je te maken hebt met een serieuze partij, die er bij gebaat is om op een transparante manier zaken te doen.

Daarnaast biedt de VDV via haar website algemene en objectieve informatie over de directe verkoopbranche in Nederland. 

 

Terug naar boven

Nieuws

IPSOS Direct Sellers Survey 2023 (juli/augustus 2023)

Onderdeel 'Tevredenheid Business partners'

lees verder

Video - Facts & Figures (augustus 2022)

Ondernemen, iets voor jou ? De feiten vertellen meer .... Bekijk de Facts & Figures video

lees verder

Video - Wat is directe verkoop ? (maart 2022)

Directe verkoop in Nederland, Direct selling in Engelstalige landen, Vente directe in Franstalige landen. Het bestaat wereldwijd al decennia lang. Maar wat betekent directe verkoop ? Bekijk deze video

lees verder

Significante groei ‘Directe verkoop branche Nederland’ in 2020 (juli 2021)

2020 was een bijzonder jaar, waarbij sommige branches zwaar getroffen zijn. Hoe verging het de directe verkoop branche in een periode waarin persoonlijk contact zwaar werd beperkt? En wat zijn de verwachtingen naar de toekomst ?

lees verder

Ondernemers aan het woord (februari 2021)

Enkele Business partners vertellen individueel over hun ondernemerschap in directe verkoop. Klik op een van links en bekijk de betreffende video.

lees verder

COVID-19 en de veerkracht van directe verkoop (maart/ april 2020)

De branche voor directe verkoop staat bekend als een echte ’mensenbranche’.

lees verder

In gesprek met ondernemers (december 2019)

Directe verkoop heeft de toekomst. Daarom hebben we samen met diverse ondernemers binnen de directe verkoop vijf tafelgesprekken opgenomen.

lees verder

Directe verkoop in 6 video 's (augustus 2018)

Directe verkoop: 6 pijlers augustus 2018

lees verder

Samenwerking Consumentenbond en VDV

De Consumentenbond werkt al jaren samen met de Vereniging Directe Verkoop Nederland, om de belangen van de eindgebruiker zo goed als mogelijk te dienen. Lees hier hoe de Consumentenbond denkt over onze branche en onze vereniging.

lees verder

Groei directe verkoop-branche zet door

De Nederlandse directe verkoop-branche noteerde afgelopen jaar voor het derde jaar op rij een forse groei, zowel in omzet als het aantal business partners. Dit blijkt uit cijfers van de Vereniging Directe Verkoop Nederland. Waar in 2015 de geschatte retailomzet in Nederland voor de gehele sector bijna 126,8 miljoen euro bedroeg, was deze in 2016 gestegen naar 147,3 miljoen euro, een groei van ruim 16 procent.

lees verder

“Wat kan de Nederlandse retail leren van de directe verkoop ?”.

Peter Sprengers, CEO van marketingbureau Techonomy en Peter Boots, voorzitter van de VDV, vertellen welke kansen nieuwe technologieën bieden en welke lessen de worstelende ‘retail’ kan opsteken van de directe verkoopsector.

lees verder

Wat mag u als business partner verwachten van de directe verkoop branche ?

Lees wat u als business partner mag verwachten van de directe verkoop branche.

lees verder

Wat mag u als consument verwachten van de directe verkoop branche ?

Lees wat u als consument mag verwachten van de directe verkoopbranche.

lees verder

VDV wint Europese Seldia Award 2016

Brussel, 5 oktober 2016, "Best Direct Selling Association 2016" voor VDV

lees verder

Steeds minder 'party's'

Nog maar 20% van de omzet in directe verkoop in Nederland wordt verkocht op party's. product uitleg vindt vaker plaats via gesprekken of andersoortige bijeenkomsten.

lees verder Steeds minder  'party's'

Leden VDV herkenbaar

Alle directe verkoop bedrijven die lid zijn van de VDV zijn herkenbaar aan het VDV-logo. Ieder jaar opnieuw onderschrijven deze bedrijven de internationale gedragsregels en de voorwaarden van de VDV

lees verder

contact

vereniging directe verkoop nederland
postbus 2450
5202 cl 's-hertogenbosch
tel: 088 05 51 400 / +31 88 05 51 400
email: vdv@directeverkoop.nl